Vad våra tidigare kunder tycker om vår behandling

Våra kunders egna ord

Om du har haft sömnproblem under en längre period och ”testat allt” så kan du självklart känna viss tvekan kring om vår behandling verkligen kan hjälpa dig. Nöjd dig därför inte med vad vi själva skriver om den utan läs vad våra kunder tycker om vår behandling också!
Vi är oerhört stolta över dom resultat vi kan se. Nedan kan du läsa om några av våra kunders bakgrunder samt deras egna ord och erfarenheter kring när dom inledde behandlingen och vad dom tycker om den.

"Behandlingen hjälpte mig att skapa bättre rutiner kring min sömn, att avdramatisera och ta bort oron för att jag sov dåligt och på det hela taget var detta det verktyg jag behövde för att ta mig tillbaka till ett bättre sömnmönster."

Robert 42 år, Chefsposition

Robert hade nyligen tilldelats en chefsposition på sitt jobb när hans sömnproblem debuterade. Tjänsten innebar mer ansvar, personalansvar och en stressigare arbetssituation. Redan efter ett par månader försämrades Roberts sömn avsevärt och somliga nätter sov han inte mer än ett par timmar. Inledningsvis försökte han lösa problemet på egen hand men när han inte uppnådde några resultat uppsökte han läkare och fick då sömntabletter utskrivna. Tabletterna användes från enstaka dagar i veckan till alla dagar. Efter en tids kämpande övergick hans långvariga sömnproblem och stress till utmattning och Robert blev sjukskriven. Det var i detta skede han vände sig till oss på Learning to Sleep.

”Ingen dålig resa! Tack! Jag är otroligt nöjd, hela mitt liv har förändrats! Det var kämpigt att följa programmet i början men det är värt det.”

Lisa 52 år, Arbetar inom sjukvården

Lisa arbetar inom sjukvården och hade inte tidigare haft några sömnproblem men i takt med en alltmer stressig arbetssituation började hon sova dåligt. Lisa upplevde att hon inte hann med och hade även svårt att komma ner i varv på kvällen. Efter ett tag påverkade detta hennes humör och hon kände sig påtagligt nedstämd varpå läkaren skrev ut antidepressiva läkemedel till henne. Lisa kände sig något bättre men hade fortfarande svårt att somna och vaknade om natten och hade svårt att somna om. Då sökte hon sig till oss och genomgick vår behandling. Vid start bedömdes Lisa ha högsta poäng på självskattning i vårt utvärderingsformulär men efter behandlingen hade skattningen ändrats dramatiskt och sömnproblemen fanns inte längre kvar.

”Behandlingen har gjort att jag inte längre vaknar om natten och om jag gör det så blir jag inte orolig utan kan faktiskt somna om. Det har ökat min livskvalitet väldigt mycket.”

Lena 61 år, Chef inom vård & omsorg

Lena är chef inom vård och omsorg och hade aldrig tidigare haft några sömnproblem men började plötsligt vakna mitt i natten och kunde inte somna om. Hon vaknade samma klockslag varje natt och låg sedan vaken i flera timmar och vred sig tills hon var tvungen att gå upp. Om dagarna kände Lena sig trött och nedstämd, drog sig undan sociala aktiviteter och började istället lägga sig tidigare om kvällen i hopp om att få ett par timmars sömn. Hon ville inte äta sömntabletter trots sina problem och drogs därför till vår behandling så snart hon hörde talas om den.

Värt att nämna är att under programmets gång åkte Lena på semester men vidhöll behandlingens instruktioner även då. Hon beskriver det själv såhär: ”Det var det värt för att få sova gott igen.” 

”Det var bättre att få ordning på sömnen än att hålla på som jag gjorde. Nu sover jag helt okej alla nätter i vecka, istället för lite under veckorna och mycket på helgerna.”

Lasse 55 år, Säljare inom IT

Lasse är säljare inom IT och uppsökte oss när han insåg att han sov alldeles för lite och faktiskt hade sömnproblem. Under veckorna sov han endast ett par timmar per natt för att sedan ”sova igen sig”på helgerna. Efter ett par veckor med behandlingen utökades istället hans sovtid i veckorna så han kunde korta ner sovtiden under helgerna. Under sin värsta period hade Lasse till och med tagit till alkohol för att kunna somna, något som efter behandlingen upphört helt.

”Jag trodde inte att det fanns en metod som kunde göra att jag fick tillbaka min sömn igen. Det var tufft de första veckorna men tack vare Learning to Sleeps behandling och min sömncoach, som stöttade mig, så somnar jag numer på 10 minuter istället för flera timmar. Det är helt underbart!”

Carina 34 år, Ekonomiassistent

Carina är en ekonomiassistent som kände sig uppgiven över sin sömnbrist och det faktum att det hade börjat påverka hennes liv. Hon låg vaken om nätterna och ibland kunde det ta flera timmar innan hon somnade. Till en början var det oroade tankar över sin ekonomi och jobbsituation som höll henne vaken men till slut gav sömnbristen även upphov till allmän oro och ångest. Carina fick utskrivet insomningstabletter av sin läkare och tog 1-2 styck dagligen men upplevde dock biverkningar i form av trötthet under dagarna och ville hitta en annan lösning på sitt problem. Då fann hon oss och vår behandling.

Vill du också få hjälp med dina sömnproblem?